DARKE aktív punnyasztó a farsangolás jegyében

​Kedves Kollégák, DARKE Tagok!
Kedves Barátaink!

Szeretettel várunk a Dél-alföldi Regionális Közművelődési Egyesület közgyűlésére 2017. február 17-én, a régi hagyományokat újraírva, az idei évben, egy farsangi program keretében.

A rendezvényünk házigazdája a Dobozi Közösségi Ház és Könyvtár, melynek munkatársai, szeretettel invitálnak bennünket az eseményre.

Helyszín: Dobozi Közösségi Ház és Könyvtár (5624 Doboz, Hunyadi tér 1.)

Bővebben: DARKE aktív punnyasztó a farsangolás jegyében

Innovációs homokozó

Az ötletek megvalósításnak módszertanát Eric Ries: Lean startup c. könyvéből ismerhetjük meg a legátfogóbban. A könyv utolsó negyedében esik szó arról, hogy célszerű lenne létrehozni az un. innovációs homokozókat, ahol a résztvevők lényegében A/B teszteken keresztül és természetesen az innovációs metodológiát betartva próbálhatnak ki új módszereket.

Ennek kapcsán 2016. július 21-én csütörtökön elindítottuk a térség első innovációs homokozóját.

Bővebben: Innovációs homokozó

Kultúrházak éjjel-nappal országos akciósorozat

2016. február 5-7. különleges hétvége a magyar közösségi művelődés számára: e három napon rendezik meg a jubileumi – tizedik alkalommal megvalósuló – Kultúrházak éjjel-nappal országos akciósorozatot, melynek hagyományosan a Nemzeti Művelődési Intézet is szakmai partnere. A rangos esemény keretében az ország egész területéről a kezdeményezéshez csatlakozó művelődési házak, faluházak, civil szervezetek, kulturális központok, önkormányzatok – a közművelődést alapfeladataik között ellátó szervezetek – mutatják be az általuk folytatott színes tevékenységeket a legszélesebb közönségnek. A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat ma már a Múzeumok éjszakájához hasonlóan nagy tömegeket mozgató esemény, mely nélkül elképzelhetetlen lenne a hazai kulturális évad.

Bővebben: Kultúrházak éjjel-nappal országos akciósorozat

Gyermekjogi Világnap (kétfordulós)

Az esemény megnevezése: Játékos vetélkedő az általános iskolák diákönkormányzatai részére
Időpont: 2015. november-december
Az általános iskolák diákönkormányzatai részére már tizenötödik éve hirdettük meg ezt az eseményt azzal a céllal, hogy ráirányítsuk a figyelmet a gyermeki jogokra. A játék lebonyolítása hagyományosan, idén is két fordulóban történt. Az első forduló feladatait a Békés Megyei Hírlap jelentette meg immár hagyományosan, a második fordulóba a megoldott feladatokkal lehetett bekerülni.

Bővebben: Gyermekjogi Világnap (kétfordulós)