Bizonyára már nagyon vártad, hogy a DARKE-től levelet kapjál, amelyben a szokásos őszi és téli programunkat ajánljuk.

Az alábbiakban összegyűjtöttük a 2008. év végéig várható eseményeket.

  1. Október 31. „Önkormányzatok a közművelődésért díj” felterjesztésének határideje

Az MNE több mint 10 éve alapította meg az „Önkormányzatok a közművelődésért Díjat”, amelyet évente a Vándorgyűlésen ad át. Eddig több békés megyében működő önkormányzat részesült az elismerésben.

Amennyiben úgy gondolod, hogy az önkormányzatod megérdemelné, hogy megkapja a fenti elismerést, kérlek, írj egy kb. 2 oldalas méltatást és azt küldd el az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, azt megfelelően „felöltöztetjük” és továbbküldjük az MNE elnökségének. Az sem baj, ha több felterjesztés érkezik a megyéből.

Az elismeréssel oklevél és természetesen erkölcsi siker jár.

Úgy gondoljuk, hogy a fenntartóinkkal meglévő kapcsolatainkat erősíti, ha ők ilyen elismerésben részesülhetnek.

  1. November 4. (kedd) 10 órakor MNE tisztújító közgyűlése. Helyszín: TEMI Fővárosi Művelődési Háza 1119 Budapest, Fehérvári út 47.

Az elnökségnek már 2007-ben lejárt a mandátuma, az elmúlt évi vándorgyűlésen Borbáth Erika elnök felhatalmazást kért a tagságtól, hogy a tisztújító közgyűlés egy évvel elhalasztódjon.

Feladatunk, hogy a szakmáért tenni akaró, agilis elnökséget válasszunk. Ehhez Te is hozzájárulhatsz ötleteiddel, javaslataiddal, amelyet az alább felsorolt jelölő bizottság tagjaihoz juttasd el. Jelölést 6 elnökségi tagra és 3 fős ellenőrző bizottságra lehet tenni.

A Jelölő Bizottság tagjai

Horváth Attila elnök (telefon: 30/390-2089)

Bóka Mária (telefon: 30/299-6345)

Prém János (telefon: 20/980-5882)

Jó lenne, ha minél többen részt tudnánk venni a tisztújító közgyűlésen. Az utazást vonattal tervezzük, indulás Békéscsabáról a 6.45-kor induló InterCityvel, a hazaindulás időpontja a közgyűléstől függ, de véleményem szerint valamelyik délutáni vonattal jövünk vissza. Az utazás költségét mindenki saját maga fizeti, bízva abban, hogy az intézmény költségvetésből ki tudja szorítani.

A mellékelt lapon jelezd részvételi szándékodat akkor is, ha nem vonattal jössz, hogy a tisztújító közgyűlést szervezőknek meg tudjuk mondani, hogy várhatóan Békés megyéből hány fő vesz részt az eseményen.

  1. November 13. (csütörtök) 10 órakor Vezetőségi ülés. Helyszín: Kézműves Szakiskola és Alapfokú Művészeti Iskola Békéscsaba, Orosházi út 32.

Napirendi pontok:

-          2008. év tartalmi tevékenység és gazdálkodás elemzése

-          2009. évi munkaterv összeállítása és elfogadása

-          Aktualitások

Minden vezetőségi és felügyelő bizottsági tag részvételére számítunk. A biztonság kedvéért jelezzetek vissza, hogy részt vesztek a megbeszélésen.

  1. November 20-22. Az MNE XXV. Vándorgyűlése. Helyszín: Kecskemét, Erdei Ferenc Kulturális és Konferencia Központ

A részletes program olvasható az ERIKANET, és az Erdei Ferenc Kulturális és Konferencia Központ honlapjánwww.efmk.hu

A honlapról letölthető a jelentkezési lap, amelyet mindenki maga tölt ki és küld vissza a szervezőknek.

Az utazást menetrend szerinti autóbusszal, illetve magán személyautókkal tervezzük. A mellékelt lapon jelezzétek részvételi szándékotokat és azt, hogy ki utazik a saját személyautójával és hány embert tud még szállítani.

A részvételi szándék visszajelzését követően mindenkivel tudatjuk, hogy hogyan tud utazni és természetesen azt is, hogy Békés megyét kik képviselik a negyedszázados rendezvényen.

  1. December 12. (péntek) 10 órakor „Luca Nap” Helyszín: Ifjúsági Ház és Általános Társaskör Békéscsaba

Egyesületünk régi hagyománya, hogy az év legrövidebb napját – ez évben a majdnem legrövidebbik napját – a Dél-alföldi Regionális Közművelődési Egyesület tagjai és a megye művelődési házaiban dolgozók együtt élik át sok-sok vidámsággal és sok-sok finomsággal.

Az idei rendezvényünk házigazdái a békéscsabai IFI-Ház munkatársai, akik nagy szeretettel invitálnak bennünket az eseményre. A programot még titokban tartják, de rövid időn belül „közhírré” teszik a világhálón.

Részvételi díj 2.000 Ft/fő, amely mindenféle finomságot – étket, italt – tartalmaz. (Az elmúlt 3 évhez képest ebben az egyben nem történt áremelkedés.)

Részvételi szándékotokat a mellékelt lapon jelezzétek.

  1. 2009. május 14-17. Tanulmányút Prágában

A Nemzeti Civil Alaphoz sikeres pályázatot nyújtott be szervezetünk, amely lehetővé teszi, hogy az ausztriai és szlovéniai tanulmányúthoz hasonlóan 4 napot töltsünk el egymással és megismerkedjünk Prágával, illetve egy-két szervezet közművelődési tevékenységével.

A pontos költségeket még nem ismerjük, azt tudjuk, hogy a Nemzeti Civil Alaptól 500.000 Ft támogatást kaptunk, a létszámtól függően 30- 40.000 Ft körüli részvételi díjra lehet számítani.

A program és a részletes költségvetés ismeretében újból jelentkezünk. Az időpont még nagyon távolinak tűnik, de úgy gondoljuk, ha korán beírunk egy fix rendezvényt a naptárunkba, akkor ahhoz igazodunk.

Kérünk, gondold át, hogy szeretnél-e az utazók között szerepelni és ezt az információt a mellékelt lapon oszd meg velünk, hogy István Anna, a szervezetünk utazásáért felelős egyesületi tagja kellően elő tudja készíteni a programunkat.

  1. Tagdíj:

Az egyesületünk tagsági díja 1.000 Ft/év. 2008. évben a tagdíjbevételünk 6.000 Ft, amely azt jelenti, hogy mindössze 6 tagtársunk teljesítette ezirányú kötelezettségét a 90 főből. Kérünk benneteket, hogy a szervezetünk 11733003-20113805 számlaszámára a tagdíjat utaljátok át, vagy rózsaszín postautalványon fizessétek be, hiszen ez is egy fontos jövedelmi forrásunk lenne.

Kedves Kollégák, Kedves Egyesületi Tagok!

Tudjuk, hogy mindenki nagyon elfoglalt, a lelke mélyén viszont szeretne együtt lenni sorstársaival, hogy elmesélje örömeit és gondjait. Ezt csak akkor tudjuk valóra váltani, ha a felajánlott programokon részt vesztek. Arra kérünk benneteket, hogy a levél elolvasását követően küldjétek vissza a mellékelt jelentkezési lapot – faxon, e-mailben, telefonon, „postagalambbal”, stb. – mert attól félünk, hogy ha az íróasztalotokra leteszitek, képes ez a kis papír összekeveredni az ott lévő többivel és nem tud figyelmeztetni benneteket a határidőre.

Várjuk visszajelentkezéseteket.

Békéscsaba, 2008. október 16.

Üdvözlettel:

Pál Miklósné 
Elnök


A levél és a jelentkezési lap letölthető az alábbi linkre kattintva:

darke_level_2008_oktober.doc