A Dél-alföldi Regionális Közművelődési Egyesület 2003 óta évente megrendezi az Ifjúsági Kulturális Kavalkádot Békéscsabán a Csaba Center aulájában. A 2015. évi rendezvény október 30-án, 15-20.00  óráig került megrendezésre a Csaba Centerben. A rendezvény egyik állandó eleme a Kvíz-kaszinó, ahol játékos műveltségi, minden korosztály által megválaszolható, illetve a Halloweenhez kötődő kérdéssorokkal jelentkeztünk. Idén a játékainkat is frissítettük, aktualizáltuk az alkalomhoz illően. A feladatok összeállításánál külön ügyeltünk arra, hogy minden korosztály jól szórakozzon.

Kellékként új kis értékű játékokat, apró ajándékokat is vásároltunk, ezzel is színesítve a hagyományosan résztvevők számára a programot. Ez évben a játékosok tombolasorsoláson vehettek részt, a játékok során összegyűlt zsetonokat tombolákra váltva. Az ajándékokat nagyrészt a Csaba Center és az ott található üzletek biztosították.
Minden évben igen népszerűek a kísérő rendezvények: sokan éltek a játszóház, arcfestés, fotózás és a Halloween tökfaragás lehetőségével.
Élőzetes jelentkezés alapján amatőr zenei fellépők mutatkozhattak be a Center színpadán. Hagyományosan a nyári Amatőr Zenei Táborok résztvevői, illetve a Kemény Gitárklub csoportjai is bemutatkoztak.
A közreműködői létszám kb. 50-60 fő, a résztvevők száma pedig kb. 300 fő volt.
Sokan jelmezben érkeztek, ők a bevásárlóközpont jóvoltából külön ajándékban részesülhettek.
Az eseményt táncosok zárták az alkalomhoz illő műsorral.
A rendezvény jó példa arra, hogy a plázákban egyébként is időt töltő fiatalok számára civil és vállalkozói szféra összefogásával hasznos, értelmes program kínálható.
Az eseményről készült fotók megtekinthetők: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.968964809830393.1073741862.151578324902383&type=3