Táborunkat – immár 9. alkalommal valósítottuk meg, s ezen belül 5. alkalommal Kétegyházán a volt VM ASZK Szakképző Iskola és Kollégiumban. A hely – minden adottságával – kiváló a táborunk megvalósításához, hiszen előadótermek, kollégiumi szobák, társalgók, valamint a szükséges technikai felszereltség is adott a szakmai és szabadidős programokhoz. Táborunk hagyományosan júliusban került megrendezésre, 6 nap (5 éjszaka) időtartamban. Részben általános iskolás, részben középiskolás diákokat fogadtunk, 12-18 év között. A résztvevők szabad jelentkezés alapján érkeztek, kb. a résztvevők 2/3-a békéscsabai, vagy Békéscsabán tanuló diák volt. A résztvevők száma: 40 fő (+ 6 fő vezető).

A csoportok főként az állandó zenei értékekkel, a hagyományos és a mai modern irányzatok kapcsolhatóságával foglalkoztak. Cél a tehetséggondozás, fejlesztés, de ugyanígy a közösségbe vonás, élményadás is.  Fontos a közösségi zenélés, és a zenei vonzódáshoz köthető ismeretterjesztés. Ezévben – a csoportmunkán és egyéni kurzusokon túl – kis együttesek is alakultak, s ezek a formációk gyakorolták az együttzenélést, egymásra figyelést.

A csoportok a tábor utolsó napjain két „koncertet” adtak. Csütörtökön, a Kápolnakoncerten az oktatók és legtehetségesebb tanítványok mutatkoztak be, a pénteki zárón pedig minden résztvevő bevonásával a csoportok és kis formációk adtak számot megszerzett ismereteikről. A tábor neves oktatógárdája Magyarország ismert és elismert zenészeiből áll évek óta. Idén a tábor vendége volt egy kurzusra Király István, gitáros is. A táborozók év közben is tartják egymással a kapcsolatot, a DARKE táborozók facebook oldal segítségével, ahol korábbi táboraink fotói, videói is elérhetőek.